Skip links

Wil jij een paar pondjes afvallen?

 

Wil jij een paar pondjes kwijtraken? Volg deze tips !

We kijken eerst naar de 7 meest gemaakte fouten bij de strijd tegen de overtollige kilo’s.

 1. Te weinig eten
  Met stip op 1: te weinig eten omdat men snel af wil afvallen. Wie echter te snel gewicht verliest, komt in een crashdieet terecht. Resultaat? een tekort aan voedingsstoffen, een slecht humeur en een stevig jojo-effect!
 2. Te weinig slaap
  Een goeie nachtrust helpt je afvallen. Hoe kan het dat slaap zo’n invloed heeft? Dit komt omdat onvoldoende nachtrust ervoor zorgt dat bepaalde hormonen uit balans raken. En laten dit nu net de hormonen zijn die je eetlust reguleren (ghreline: “het is tijd om iets te eten” en leptine: “je hebt genoeg gegeten”).
 3. Vertrouwen op maaltijdvervangers en supplementen
  Er bestaat nog steeds geen magisch middel voor gewichtsverlies, al laat de marketing van veel supplementen en vervangers je dit wel doen geloven.
  Afvallen doe je door minder calorieën te eten dan dat je verbruikt. Liefst met gezonde voeding en voldoende beweging.
 4. Sporten is goed maar teveel weer niet.
  Sommigen slaan door met sporten of bewegen en zetten onrealistische doelen door bijvoorbeeld van 0 keer naar 5 keer in de week sporten te gaan. Dit is gedoemd om te mislukken en is tevens ongezond voor je lichaam! Teveel sport/bewegen is teveel stress voor je lichaam en dit wil je nu net niet. Daarnaast is rust juist belangrijk en wil je blessures voorkomen.
 5. Te weinig drinken
  Je lichaam kan een dorstgevoel verwarren met een hongergevoel. Als jij dorst hebt kan je lichaam dus het signaal afgeven dat het honger heeft. Zorg er daarom voor je dat minimaal, afhankelijk van je bouw en beweegpatroon, 1,5-2 liter vocht per dag drinkt. Water is het beste, maar thee en koffie zonder suiker tellen ook mee.
 6. Gezond eten, maar teveel
  Je weet dat fruit gezond is. Maar wist je dat als je meer dan 2 stuks (200 gram) fruit per dag eet, dit teveel is? Je krijgt dan namelijk teveel fruitsuikers binnen.
  Nog een voorbeeld van voeding wat heel gezond is, maar wat je beter met mate kunt eten: noten en avocado. Deze producten zitten bomvol gezonde voedingsstoffen, maar eet je hier teveel van dan krijg je al snel teveel calorieën binnen.
 7. Stiekem toch teveel eten
  Veel mensen zijn zich er niet zo van bewust wat er op een dag eigenlijk allemaal naar binnen gaat. Een klein koekje hier een stukje kaas daar. Op zich onschuldige dingen, maar aan het einde van de dag kunnen ze samen toch voor behoorlijk wat extra calorieën zorgen! Daar komt bij dat hoeveelheden bij gewone maaltijden lastig inschatten blijft. De ervaring leert dat mensen onderschatten wat ze eten en drinken. Wij zeggen dan ook ‘meten is weten’. Neem eens de proef op de som en weeg eens wat van je favoriete producten. Schat vooraf in hoeveel je denkt dat het weegt en kijk of dit klopt met de werkelijkheid.

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken en wil jij bijv weten wat jou energiebehoefte is ?

Your Personal Training helpt je graag. Wij berekenen je dagelijkse energiebehoefte en ondersteunen je bij het gevecht tegen overtollig gewicht.

Stuur een mail met je hulpvraag naar info@yourpersonaltraining.nl en wij nemen snel persoonlijk contact met je op.

Leave a comment