Ovenschotel met pasta, asperges en zalm

Het is het seizoen voor Asperges en behalve lekker dus ook betaalbaar. Combineer de Asperges met Zalm en maak een heerlijke ovenschotel!

Voor 2 personen heb je nodig;

– 500 gram witte of groene asperges
– 150 gram volkorenpasta
– 1 citroen
– 75 ml crème fraîche
– 1 courgette
– 150 g gerookte zalm
– 2 el Parmezaanse kaas

Schil de asperges en snijd 1cm van de harde onderkant af (als je witte hebt, bij groene hoeft het niet) en snijd in stukjes van 2-3 cm. Kook in ca 10-12 minuten. Kook ook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Rasp de citroen en knijp een halve citroen uit. Meng met de crème fraîche.
Rasp de courgette of snijd in sliertjes. Snijd de zalm in reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar, doe in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet 10-15 minuten in de oven en geniet van je gezonde maaltijd!